Cheerful Day
1 2 3 4
Welcome

welcome to my blog..
No Name


Thursday, May 8, 2014 | 12:05 AM | 0 panda


Assalamualaikum.. sekejapnye dah nak masuk sem5 . LI pun dah habis , peresent pun sudah . just tunggu result sem4 . hope semuanya okay :).. cuti sebulan lebih ni agak lama dan xtau nak buat apa , so aku decide nak ambik lesen kreta hehe . nak tunggu lesen L ni pun lambat jugak lah . pishang and cekodok juga aku duk rumah  .. Well as usual, cuti aku xsama dgn cuti dia , kalau dy cti ak always ada sini tapi kalau aku cti ? macam biasalah dia tetap dkt sana .. Biasalah tempat belajar paling jauh kan ? huhuu .. rezeki .. Hope sem 5 and 6 i'll do much better and study hard to gain my target . Actually lama jugak gua xupdate blogger gua . haha . Okayla bye


Happy BornDay To Me
Thursday, November 21, 2013 | 8:12 PM | 0 panda



Dah masuk sweet 19 dah aku .. hahahahaha ... tapi still rasa muda .eh ? perasan . Btw thanks family cause belikan kek untuk aku hehehe .... Terasa diri disayangi pulak :* . Thanks pokrill ingat birthday kite .. Kengkawan , and sapa-sapa ja lar . Thank you =) ...Next year dah masuk 2 series .. cepatnyaaa!

19/November/2013


sem 3 done !
Monday, November 4, 2013 | 6:25 AM | 0 panda


weheeeeeeeee ! Assalamualaikum muka buku ? ada sihat ka semua ? yeahhh tahniah untuk saya sebab dah habis untuk sem 3 nie . well lepas ni LI pulak . sekejap sangat masa berlalu ... rindu housemates kite .. hurmmmm ... rindu nak duk kat balcony terjerit2 lelambai kat abang pilot .. rindu nak karok dalam rumah , rindu nak marah bebudak tu . hihi . aku kan mak tiri dalam rumah tu . muahahahaha ... memain jer marah bukan slalu nak marah orang  . tapi bebudak tu takot bila aku marah deorang hahaha . relax brader brader relax . wat lex wat pis lol . huh relax relax jugak cuti panjang nie , tapi 21st nanti result keluar ... wish me luck ^^ . bedebaq baq hang ! hehe .. yang penting birthday aku dulu then 2 hari lepas tu baru result keluar hahahahah.. tapi tak best si comel tu tak da sini wuaaaaaaaaaaaa ! hurm tahun lepas dia bawak aku gi makan domino piza . tahun nie ??? hurm tak hado apalahh . gigit jari jerr sobbb ! apa-apa pun nak sangat result sem nie lepas 3.5 sumthin .. hope get better lahh .. kalo sama jugak pun dah bersyukur sangat :) ... hurmmm .. nak lah mak ayah happy dengan result aku , tak da deorang ingat aku ni tak serious bila belajar . uhuhu ~
okaylah gtg ~ happy holiday guys ! =D
-SMM-


Aku sedar sapa aku
Friday, September 27, 2013 | 10:02 PM | 0 panda


Adakah aku ni Annoying weh ?? teruk sangat kah aku ?aku queen control ? kalau hang rasa semua ni ada dekat diri aku , bagitaw jela.. aku sedar sapa aku .. aku bukan nk rosak silaturrahim ang dengan sesapa . dalam hati aku,aku rasa hang tak fikir pon aku . aku mengaku aku kuat jealous . fikirlah untuk apa aku jealous ? aku pon ada perasaan , cara yang terbaik kita tak payah contact satu sama lain .. aku akan hide hang dari tengok life aku . aku kan annoying . serious aku terasa dengan apa yang hang buat kat aku .. aku pun ada batas sabar . fikirlah apa yang hang buat kat aku . perempuan mana tak jealous? sedangkan dulu hang yang cipta jealous dlm hidup aku . hang contact aku pon tak kan ? buat apa aku nak terhegeh2 ? perlu ka weh ?? aku cuma memerhati .. hang tak contact aku , tapi hang boleh tweet dengan perempuan lain . even benda tak faedah . hang kata hang busy . tapi boleh ja kan berbalas2 tweet dengan perempuan lain . siap "orang dia lagi " follow hang dah lah apasal nak dia orang sangat ? aku sabar,aku tahan , aku sabar aku tahan .. tapi kali ni aku betul2 hilang sabar .. aku ni sapa ? tak bermakna hang jauh dari aku hang boleh buat benda yang menyakitkan hati aku . sumpah aku terkilan . okay , hang cakap just percaya hang ?? hang jauh dari aku weh , fikirlahhh .. serious aku rasa hang tak pernah fikir aku pon . perlahan2 aku akan lupakan hang . dengan hide hang , hang bebas buat apa hang suka . tak perlu balik untuk jumpa aku .. tak perlu ingat apa2 pasal aku . tak perlu kenal sapa aku sebab dalam hidup hang aku ni bukan sapa2 ... 2 tahun yang tak da makna dalam life aku . 4 tahun lagi kalau aku tunggu aku cuma dapat barah hati . aku mengaku kalah sebab tunggu hang , aku menyerah .. aku tak kuat nak tengok apa yang hang buat kat aku . ya dunia ni cuma sementara . mungkin hang bukan jodoh aku . aku pasrah . aku redho dengan ketentuan Ilahi .. cuma kali ni aku betul2 terkilan . aku betul2 terasa .. tak payah contact aku atau cari aku dekat mana2 laman sosial . Andai itu takdirnya izinkan aku pergi buat selama-lamanya . -SM-



Syawal 7
Wednesday, August 14, 2013 | 2:47 AM | 0 panda


Setiap yang terjadi hanya Allah yang tahu , kita hanya mampu merancang .

Hari nie hari raya ke 7 .. Ada orang yang tak percaya pada naluri ? or gerak badan yang terjadi apabila kita rasa somethng yang buruk akan terjadi ? maybe tak masuk dek akal . tapi tah laaa ...
Mohon maaf andai aku yang bersalah , andai aku yang membuat keadaan jadi macam ni . andai aku lah punca yang menyebabkan kemalangan , andai aku terlalu menyoal banyak perkara sehingga kau rimas untuk menjawab semua soalan itu .. Adakah aku yang malang ??

Hari nie ke 2 kalinya awak accident kali ni langgar kereta . mujur tada patah or cedera yang teruk . Allah masih panjangkan umur awak .  jangan selalu persoalkan benda yang bukan2 . ibu bapa mana yang tak sayang anak ? marah tanda sayang .. Semua yang berlaku ada hikmah .

Saya pergi tengok awak , tapi muka awak macam blur jaa .. boleh pulak tanya "Siapa bagitaw kata ada sini?" ehh , dia yang mcg kite boleh pulak tanya soalan tu ... Dah la pandang aku macam orang asing ..

Maybe lepas ni dah tak jumpa langsung ... it's ok .. semoga berjaya kejar cita-cita anda ..
Kalau ada jodoh tak ke mana .

aku kesal banyak sangat halangan yang berlaku . awak nak beraya dengan kawan2 awak ja tapi awak tak nak beraya dengan saya pun . I know who I am . Hajat awak nak beraya dengan kawan2 awak dah tercapai .

-SM-


Ada ubat untuk tawar hati ??
Monday, June 17, 2013 | 9:30 PM | 0 panda


Entah apa aku rasa sekarang ni .. makin difikir nanti cakap MENTAL . Apa boleh aku buat ? aku nak berubah supaya tak terlalu jealous , tapi aku tak boleh . dan aku akan cuba sedaya upaya aku .. Tapi aku dah give up . aku dah tak tahu nak buat apa , mungkin dengan cara ni saya boleh buat awak tenang maybe . dan itu yang awak nak kan ? hurm .. tak payah ada sapa, sapa yang special di hati saya melainkan ibu ayah saya . cukup untuk setakat ni sahaja . tak payah nak tarik cakap awak terlajak perahu boleh di undur terlajak bicara dah tak ada guna . kalau dah ludah tak payah jilat balik . jijik ! apa makna kawan ? kalau ada orang lain pun at least bagitaw .. xpyah nak cakap saya soal banyak , saya marah n what ever yang ada dalam kepala otak awak tu . yaa , saya mengaku saya jealous .. tapi soalan simple pon u tak boleh nak jawab apahal ? nampak sangat lah u neyy memang ada hati dekat orang lain . awak tanya saya chat tak cukup ? so setakat tweet tu apalah sangat balas tak kena bayar pun lah .. habis kalau mana-mana perempuan laju je balas tweet , aku terasa even benda tu nothing bagi hang . bila tanya "saja" ja jawapan yang u bagi . u tu yang tak profesional . setiap perkara yang berlaku mestia ada sebab musabab , saja jawapan yang paling tak bernas untuk kepala otak aku fikir . what u mean ? ada maksud ka perkataan "saja" .  Hello u dah matang tak payah bagi jawapan macam budak tadika laa .. ouhh pleaseee ! aku tak boleh terima perkataan "SAJA" . #TAKENOTE!! kalau saya dah mula tak kisah , just buat apa u nak buat . Seriously , lagi i macam ni tak dak guna dan tak dihargai pun actually . so , better baik i diam dan tak buat apa-apa sebab malas nak ambil tahu apa-apa dah . ya MALAS . no fighting anymore , no tears . Be yourself , like before you know me . I thought i just creates a nightmare for your life right now and before this right ? I'm so sorry .. Okay laa , I just waste your time to read funny story that i create for u . It's nothing for u actually . Thats all for today . Thanks for reading .


Dear Result :')
Monday, May 27, 2013 | 4:30 PM | 0 panda


Assalamualaikum ,, ini tadi pagi punya cerita laa ,, ahahaha .. boleh pulak dia dengan aku men kira2 waktu , left 10 minutes , left 4 minutes ... At last , 12.00 o'clock =) , TUDIAAAAAAAAA! jantung duk #duppp #dappppppppppp .. yang u plak excited nak taw smpai buka link tu sendiri .. naseb tak taw no matrik hahaha , comel je dia pulak yang nervous . boleh rasa tuuuuuuuuuu . bak kata #ADAM n #FUAD dalam novel #JANGAN LUPA NAMAKU ada bluetooth hahaha =) !By the way result aku seriously terkejut dan happy sangat .. sebab naik drastic sangat dari sem lepas ,Alhamdulillah =) , sem lepas ramai cakap kat aku , "lah sayang nyaa lagi sikit ja nk p 3 pointer" sem ni pulak ramai jugak yang cakap "wahhhhh, lagi sikit nak p 3.5" huhu =D . memang sipi2 la kan ? tak pa Alhamdulillah , dapat macam ni aku memang bersyukur sangat2 ...bukan senang nak dapat macam ni , even aku sendiri pun tak confident apa aku boleh dapat .. itu orang cakap REZEKI .. Terima Kasih Sangat ya Allah ... fikir2 balik kalau aku push more hard effort ,better lagi surprise =D ! InsyaAllah suatu hari nanti ... Thanks to u , sebab teman i merasai saat2 debaran . Thanks jugak sebab happy dengan i , i hope u'll get better than me .Terima Kasih , terima kasih sangat2 u adalah yang terbaik untuk i .. ILOVEYOUU .

-shahrilmuny-



Thanks for reading